ΠΑΥΛΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Μεταδιδακτορικός Ερευνητής,

ΠΑΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Δρ. Γεώργιος Παύλου είναι Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στην Ομάδα Τεχνολογίας Σύντηξης του Ινστιτούτου Πυρηνικών και Ραδιολογικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Ενέργειας και Ασφάλειας (ΙΠΡΕΤΕΑ) του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» από το Δεκέμβριο του 2019 και εργάζεται για τους σκοπούς του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Σύντηξης (EUROfusion) στην ανάπτυξη κωδίκων για την ανάλυση πειραματικών δεδομένων και ανάπτυξη κωδίκων θεωρητικής φυσικής.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2006 και ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στον τομέα Πυρηνικής Φυσικής και Στοιχειωδών Σωματιδίων του ίδιου τμήματος το 2010. Στη συνέχεια εκπόνησε, στον ίδιο τομέα, την διδακτορική του διατριβή με θέμα «Αδιαβατική περιγραφή κβαντικών συντονισμών σε χρονικά εξαρτώμενα συστήματα» και έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα το 2017.

Έχει δημοσιεύσει 4 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, έχει 11 αναφορές και έχει συμμετάσχει σε 15 διεθνή συνέδρια με 3 προφορικές παρουσιάσεις.

Επιλεγμένα Έργα

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Σύντηξης

2014-2021 | European Commission / Horizon 2020

Το ερευνητικό πρόγραμμα EUROfusion βασίζεται στον Ευρωπαϊκό Χάρτη για την Ενέργεια από τη Σύντηξη και έχει δύο κύριους στόχους:

  • Να προετοιμάσει τα πειράματα που θα διεξαχθούν στο ITER
readmore-arrow
ΙΠΡΕΤΕΑ - Επίσημος Δικυτακός Τόπος
Skip to content