ΚΡΙΚΑΣ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ


Υποψήφιος Διδάκτορας, Μηχανικός Αεροσκαφών

Ο κ. Αχιλλέας Κρίκας είναι ένας ενθουσιώδης, οξυδερκής και με ισχυρό κίνητρο διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Aεροσκαφών με εξειδίκευση στην Υπολογιστική Ρευστοδυναμική. Κατέχει ισχυρές επικοινωνιακές, αναλυτικές και οργανωτικές δεξιότητες, ενισχυμένες από μια διεθνή ακαδημαϊκή εμπειρία. Είναι ικανός και ανταγωνιστικός στην επίλυση προβλημάτων, ενώ στόχος του πάντα είναι η παράδοση εργασιών υψηλής ποιότητας. Έλαβε το δίπλωμα του Μηχανολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, επιτυγχάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία τον Μάρτιο του 2016. Στη διπλωματική του εργασία ασχολήθηκε με την “Υπολογιστική και Πειραματική Μελέτη Στροβίλου Wells”. Ολοκλήρωσε με επιτυχία τους στόχους του και παρέδωσε μια άριστη δουλειά την οποία στη συνέχεια δημοσίευσε και παρουσίασε στο 10ο Εθνικό Συνέδριο “Φαινόμενα Ροής Ρευστών” που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2016. Επιπλέον, αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών “Aerospace Computational Engineering” του Πανεπιστημίου του Cranfield, έχοντας λάβει υποτροφία ύψους £10,000. Η πτυχιακή του αφορούσε την “Αξιολόγηση Τεχνικών Προσαρμογής Υπολογιστικού Πλέγματος σε Εφαρμογές Αεροδυναμικής”, ενώ γι’ ακόμη μία φορά παρήγαγε άριστης ποιότητας αποτελέσματα. Σε συνδυασμό με τη συνολικότερη απόδοση του, κατάφερε να αποκομίσει, τον Σεπτέμβριο του 2018, το βραβείο για την καλύτερη απόδοση στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών που πήρε μέρος. Ο κ. Κρίκας σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όντας ταυτόχρονα μέλος του Εργαστηρίου Θερμοϋδραυλικής Ανάλυσης και Πολυφασικών Ροών (THEMLab) στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”. Συγκεκριμένα, ασχολείται με τη “Μοντελοποίηση των Μηχανισμών Διάδρασης Σωματιδίων σε Βιολογικές Ροές”. Ωστόσο, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του THEMLab, συμμετέχει και στην διεκπεραίωση του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Renewables for clean Energy Buildings in a future power system (RES4BUILD)”. Η ανάμιξη του αφορά την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας κώδικα, γραμμένου σε Python, που υπολογίζει το θερμικό και ψυκτικό φορτίο σε “έξυπνα” κτίρια.

Επιλεγμένες Δημοσιεύσεις

Επιλεγμένα Έργα

Development and Implementation of a Sustainable Modelling Platform for NanoInformatics

2019-2023 | EU - H2020-NMBP-14-2018-814426

NanoInformaTIX develops a web-based Sustainable Nanoinformatics Framework (SNF) platform for risk management of engineered nanomaterials (ENM) in industrial manufacturing. The tool will be based on the significant amounts of data on physico-chemical and toxicological and ecotoxicological properties ...

readmore-arrow

Renewables for clean energy buildings in a future power system

2019-2023 | EU - H2020-LC-SC3-2018-RES-4-814865

RES4BUILD will decarbonise the energy consumption in buildings by developing integrated renewable energy-based solutions that are tailored to the needs and requirements of users and installers. The consortium’s multidisciplinary team of experts will:

  • Improve the performance and reduce t...

readmore-arrow
ΙΠΡΕΤΕΑ - Επίσημος Δικυτακός Τόπος
Skip to content