ΡΟΥΠΑ
ΙΩΑΝΝΑ


Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Χημικός

ΡΟΥΠΑ ΙΩΑΝΝΑ

H Δρα Ρούπα Ιωάννα είναι πτυχιούχος Χημείας του τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ (2013). Απέκτησε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα ειδίκευσης στο τμήμα Χημείας του ίδιου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στην Ανόργανη Χημεία και Τεχνολογία (2015) έχοντας λάβει υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Την ακαδημαϊκή της πορεία διαδέχτηκε το διδακτορικό δίπλωμα στο τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το εργαστήριο Ραδιοφαρμακευτικής Χημείας του ΙΠΡΕΤΕΑ στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Η διδακτορική της διατριβή είχε θέμα το σχεδιασμό νέων συμπλόκων ως πιθανών αντικαρκινικών παραγόντων η οποία χρηματοδοτήθηκε με υποτροφία από το ΕΛΙΔΕΚ.

Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο εργαστήριο Ραδιοφαρμακευτικής Χημείας του ΙΠΡΕΤΕΑ και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη νέων ραδιοφαρμακευτικών ενώσεων ως διαγνωστικών και θεραπευτικών παραγόντων. Στο διάστημα αυτό έχει χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Βιομηχανικών Υποτροφιών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με υποτροφία από το ΙΚΥ. Η Δρα Ρούπα Ιωάννα έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και πληθώρα παρουσιάσεων (προφορικών και αναρτημένων) σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

ΙΠΡΕΤΕΑ - Επίσημος Δικυτακός Τόπος
Skip to content