ΠΑΠΑΣΣΑΒΑ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ


Υποψήφιος Διδάκτορας, Φαρμακοποιός

ΠΑΠΑΣΣΑΒΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Η Αφροδίτη Παπασάββα φοίτησε στο τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και έλαβε το Πτυχίο Φαρμακευτικής το 2014. Το 2016, έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ραδιοφαρμακευτική Χημεία από το τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πυρηνικών και Ραδιολογικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Ενέργειας και ασφάλειας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Από τα τέλη του 2016, εκπονεί διδακτορική διατριβή στο Ινστιτούτο στο τομέα της Ραδιοφαρμακευτικής Χημείας, ενώ το 2018 έλαβε υποτροφία για τη διατριβή αυτή από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Ο τίτλος της διατριβής της είναι «Νέα εξειδικευμένα ραδιοφάρμακα» και αφορά σειρά ραδιοεπισημασμένων μαννοζυλιωμένων παραγώγων δεξτράνης με πιθανή χρήση στον εντοπισμό του φρουρού λεμφαδένα.

Η ανάπτυξη πιθανών διαγνωστικών ραδιοφαρμάκων για τον ακριβή εντοπισμό του φρουρού λεμφαδένα, του υποθετικού πρώτου λεμφαδένα που λαμβάνει λέμφο και μεταστατικά κύτταρα από την κύρια θέση του όγκου, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διαχείριση ασθενών με όγκους.

Η διδακτορική διατριβή θα υποστηριχθεί στο τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ.

ΙΠΡΕΤΕΑ - Επίσημος Δικυτακός Τόπος
Skip to content