ΝΤΑΛΛΑ
ΕΛΕΝΗ


Υποψήφιος Διδάκτορας, Φυσικός

Η Έλενα Ντάλλα είναι ακτινοφυσικός, υποψήφια διδάκτωρ και εργάζεται στο Εργαστήριο Διαχείρισης Ραδιενεργών Υλικών του Ινστιτούτου Πυρηνικών και Ραδιολογικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Ενέργειας και Ασφάλειας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» από τον Ιούλιο του 2015.

Ασχολείται με την ανάπτυξη μη-καταστροφικών μεθόδων που αφορούν το ραδιολογικό χαρακτηρισμό υλικών που περιέχουν τεχνητά ραδιονουκλίδια και υλικών εμπλουτισμένων με φυσικά ραδιονουκλίδια – NORM (Naturally Occurring Radioactive Materials), τα οποία προέρχονται από βιομηχανίες πετρελαίου. Οι μέθοδοι που αναπτύσσει συνδυάζουν την πειραματική γ-φασματοσκοπία και τις υπολογιστικές τεχνικές Monte Carlo για την προσομοίωση της αλληλεπίδρασης ακτινοβολίας και ύλης.

Είναι κάτοχος διπλώματος (5ετούς φοίτησης, ισοδύναμο MSc) Εφαρμοσμένης Φυσικής από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2011), Μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιατρική Φυσική – Ακτινοφυσική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2014) και άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ιατρική Φυσική – Ακτινοφυσική στο πεδίο των Ιοντιζουσών και μη-Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών (2015). Η διδακτορική της διατριβή θα υποστηριχθεί από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Είναι κύριος συγγραφέας ή συ-συγγραφέας σε 2 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, 14 άρθρα σε πρακτικά συνεδρίων και 4 επιστημονικές εκθέσεις.

Επιλεγμένα Έργα

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, Βιομηχανικές Υποτροφίες

2017-2021 | Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ανάπτυξη γρήγορης και οικονομικά αποδοτικής Τεχνολογίας για ραδιολογικό χαρακτηρισμό και διαχωρισμό NORM από βιομηχανίες πετρελαίου. Συγχρηματοδοτείται από  την POLYECO S.A....

readmore-arrow
ΙΠΡΕΤΕΑ - Επίσημος Δικυτακός Τόπος
Skip to content