ΚΑΠΕΛΛΑ
ΑΝΝΑ


Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Χημικός Μηχανικός

ΚΑΠΕΛΛΑ ΑΝΝΑ

Η δρ. Άννα Καπέλλα είναι Χημικός Μηχανικός με εξειδίκευση στην Οργανική Χημεία και εργάζεται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Πυρηνικών και Ραδιολογικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Ενέργειας και Ασφάλειας (ΙΠΡΕΤΕΑ) του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Η δουλειά της στα πλαίσια του ΕΠΑνΕΚ, της Ενιαίας Δράσης «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη διαγνωστιών μορίων για τον καρκίνο και για νευροεκφυλιστικές παθήσεις, όπως η νόσος του Alzheimer.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό και την σύνθεση οργανικών μορίων με εφαρμογές ως πιθανά φάρμακα, διαγνωστικά μόρια ή υλικά για οργανικά ηλεκτρονικά.

Έλαβε  το πτυχίο της Χημικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (2009), Μεταπτυχιακό στην Νανοχημεία από το Πανεπιστήμιο Denis Diderot-Paris 7 (2010) και διδακτορικό στην Οργανική Σύνθεση από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2018). Για την εκπόνηση της διατριβής της, με τίτλο “Σχεδιασμός και Σύνθεση Οργανικών μορίων με εφαρμογές στην φαρμακοχημεία και σε τεχνολογία ηλεκτρονικών διατάξεων”, έλαβε το 2011 υποτροφία από το ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”.

ΙΠΡΕΤΕΑ - Επίσημος Δικυτακός Τόπος
Skip to content