ΧΡΥΣΑΦΗΣ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ


Ειδικός Τεχνικός Επιστήμονας, Φυσικός

O Στάθης Χρυσάφης είναι πτυχιούχος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στη Φυσική Περιβάλλοντος και στη Μετεωρολογία. Επιπλέον, είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος ΜSc “Sustainable Energy Technologies and Management” από το Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου, όπου η διπλωματική του εργασία είχε αντικείμενο ένα σύστημα ψύξης κτιρίων με τη χρήση υλικών αλλαγής φάσης (PCM).
Μεταξύ των επιστημονικών και επαγγελματικών του ενδιαφερόντων είναι οι ανανεώσιμες μορφές ενέργειας και ιδιαίτερα τα ηλιοθερμικά συστήματα, καθώς και η εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια. Από το 2017 συνεργάζεται με το Εργαστήριο Ηλιακών-Ενεργειακών Συστημάτων του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» με κύρια αντικείμενα τη διεξαγωγή πειραματικών δοκιμών και μετρήσεων σε θερμικούς ηλιακούς συλλέκτες (ως Υπεύθυνος Δοκιμών), οικιακά ηλιακά συστήματα και δεξαμενές αποθήκευσης θερμότητας, καθώς και τη διακρίβωση επιστημονικών οργάνων (ως Υπεύθυνος Διακριβώσεων). Επίσης, στα καθηκοντά του συμπεριλαμβάνεται και η συμμετοχή σε εργασίες υλοποίησης, αξιολόγησης και βελτιστοποίησης συγκεντρωτικών ηλιοθερμικών διατάξεων.
Επιπλεόν, έχει εργαστεί κατά το παρελθόν σε τεχνική εταιρεία στο τμήμα της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, λαμβάνοντας τις σχετικές πιστοποιήσεις, με αντικείμενο τα συγκεντρωτικά θερμικά ηλιακά συστήματα, τα κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, τις μεθόδους και τα εργαλεία για τον υπολογισμό των αβεβαιοτήτων στις μετρήσεις, καθώς και το σχεδιαστικό πρόγραμμα AUTO CAD.

ΙΠΡΕΤΕΑ - Επίσημος Δικυτακός Τόπος
Skip to content