DACCORD-2: Το έργο αυτό αποτελεί επέκταση του αρχικού έργου. Ακόμη και όταν το DACCORD-1 πέτυχε τους στόχους του, έγινε φανερό ότι περαιτέρω στοιχεία στον τομέα του σχεδιασμού, του χαρακτηρισμού και της εκτίμησης της αβεβαιότητας θα είχαν μεγάλη αξία για την προετοιμασία των προκαταρκτικών εκτιμήσεων κόστους. Κατέστη επίσης προφανές ότι το εργαλείο εκτίμησης κόστους για ερευνητικούς αντιδραστήρες στο Excel (CERREX), η ραχοκοκαλιά της μεθοδολογίας εκτίμησης κόστους που προωθείται στο έργο DACCORD, θα κερδίσει από βελτιώσεις προς όφελος της εμπειρίας του χρήστη. Ως εκ τούτου, συμφωνήθηκε να ξεκινήσει το DACCORD-2 για τη βελτίωση της διαθεσιμότητας των πληροφοριών σε αυτούς τους τομείς.
Τρεις κύριες ομάδες εργασίας, αποτελούμενες από εκπροσώπους διαφορετικών κρατών μελών του ΙΑΕΑ, ανέλαβαν αυτό το έργο. Ασχολήθηκαν με τη μεθοδολογία κοστολόγησης και την ανάλυση των περιπτώσεων κοστολόγησης, τον αντίκτυπο των στρατηγικών χαρακτηρισμού στην κοστολόγηση παροπλισμού και την ανάλυση ευαισθησίας καθώς και την πιθανολογική ανάλυση. Ο συνολικός συντονισμός του έργου έγινε από μια συντονιστική ομάδα εργασίας αποτελούμενη από τους G. Bacsko (Ουγγαρία), V. Daniska (Σλοβακία), P. Gengoux (Γαλλία), E. Gouhier (Γαλλία), P. Grossi (Βραζιλία), P. Gui ( Ιταλία), A. Gyergyek (Σλοβενία), K. Krištofová (Σλοβακία), K. Moshonas Cole (Καναδάς), G. Puskás (Λιθουανία) και A. Savidou (Ελλάδα).
Οι αξιωματούχοι του ΙΑΕΑ που ήταν υπεύθυνοι για αυτή τη δημοσίευση ήταν ο P.J. O’Sullivan του Τμήματος του Πυρηνικού Κύκλου Καυσίμου και Τεχνολογίας Καταλοίπων και ο V. Ljubenov του Τμήματος Ασφάλειας Ακτινοβολίας, Μεταφορών και Καταλοίπων.