Η Δήμητρα Κούρτη είναι υποψήφια διδάκτορας του τμήματος Χημείας, του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδακτορική της διατριβή εκπονείται στο Εργαστήριο Ανοσοαναλύσεων-Ανοσοαισθητήρων του ΙΠΡΕΤΕΑ, Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» και επικεντρώνεται στους οπτικούς ανοσοαισθητήρες για την ανίχνευση επιβλαβών παραγόντων σε τρόφιμα. Αποφοίτησε από το τμήμα χημείας του ΕΚΠΑ το 2018 και εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία στο Charles University στην Πράγα με θέμα «Electroanalytical Detection for Sodium Anthraquinone-2-Sulfonate». To 2018 πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Χημείο του Κράτους όπου ασχολήθηκε με τις αναλύσεις ρυπαντών και υπολειμμάτων σε τρόφιμα. Απέκτησε το Μεταπτυχιακό της Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Επιστήμη Πολυμερών και Εφαρμογές της στη Βιομηχανία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2020. Η διπλωματική της εργασία είχε θέμα «Ανάπτυξη Νέου Φωτοπολυμερικού Υλικού και Μεθόδου Σχηματοποίησής του για την Κατευθυνόμενη Προσκόλληση Κυττάρων σε Επιφάνειες» και εκπονήθηκε στο Εργαστήριο Ανοσοαναλύσεων-Ανοσοαισθητήρων του ΙΠΡΕΤΕΑ.