Πυρηνική Τεχνολογία

29o Συμπόσιο της Ελληνικής Εταιρίας Πυρηνικής Φυσικής (ΕΕΠΦΕ)

Το 29ο Συμπόσιο της Ελληνικής Εταιρίας Πυρηνικής Φυσικής (ΕΕΠΦΕ), το οποίο είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας του COVID-19, θα διεξαχθεί στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” την Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021.

Το Συμπόσιο διοργανώνεται από κοινού από το Ινστιτούτο Πυρηνικών και Ραδιολογικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Ενέργειας και Ασφάλειας (ΙΠΡΕΤΕΑ) και το Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής (ΙΠΣΦ).

Το Συμπόσιο θα λάβει χώρα στο κεντρικό αμφιθέατρο του συνεδριακού κέντρου του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” στην Αγ. Παρασκευή. Σε περίπτωση που υπάρχουν περιορισμοί λόγω της πανδημίας, τότε το Συμπόσιο θα διεξαχθεί σε “υβριδική” μορφή, δηλαδή οι ομιλητές και οι σύνεδροι θα μπορούν να συμμετέχουν και διαδικτυακά.

Το Συμπόσιο διοργανώνεται ετησίως από την ΕΕΠΦΕ, αννελιπώς από το 1990, και δίνει την ευκαιρία σε επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να συναντηθούν και να συζητήσουν τις ερευνητικές δραστηριότητές τους στους τομείς της θεωρητικής και πειραματικής πυρηνικής φυσικής, της πυρηνικής αστροφυσικής, καθώς επίσης και σε τομείς εφαρμογής όπως οι πυρηνικές αναλυτικές τεχνικές, η πυρηνική τεχνολογία, η ακτινοπροστασία, η ραδιενέργεια περιβάλλοντος και η βιοιατρική. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα σε νέους επιστήμονες να παρουσιάσουν πρόσφατα ερευνητικά αποτελέσματα και να διευρύνουν τις επαφές τους με την ερευνητική κοινότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συμποσίου :  http://www.inp.demokritos.gr/hnps2021/

ΙΠΡΕΤΕΑ - Επίσημος Δικυτακός Τόπος
Skip to content